Hoe LONN-things is ontstaan....

 

Zoals dat vaak gaat....en nog steeds is...

als een HOBBY!

 

Ik ben vanaf mijn jeugdjaren zweminstructrise geweest in mijn geboorteplaats Dordrecht en omgeving.

Door onze verhuizing naar het Zeeuwse ben ik in de optiekwereld beland en heb daar het ondernemen geleerd ....

 

Toen ik voor mijn kitende zoons gepersonaliseerde (qua materiaal, maat, model, kleur en ontwerp) poncho's ging maken...zoals zij het noemden "LONN-cho's".....kwam de ondernemer in mij verder naar boven...

Ik maakte LONN-cho's van het dikkere badstof voor de winter en koudere gebieden, heerlijk warm en goed vochtopnemend.

Voor de warmere oorden van hammamdoek, dun badstof of (icm) microvezelstof, lekker koel en zacht maar goed vochtopnemend en beschermend.

Op deze LONN-cho's werd zo enthousiast gereageerd door kitevrienden en -collega's  dat er al snel meerdere gepersonaliseerde LONN-cho's besteld werden en ik ze ook via kite-&surf fb-pagina's ben gaan promoten en verkopen.

Omdat ik al het gevoel had, dat het hier niet bij zou blijven, begon ik een klein bedrijfje,  genaamd .......LONN-things.

 

Al vlot kwam het idee om (kapotte) kites te gaan recyclen:

~omdat de kiters veelal mooie herinneringen aan hun (meestal 1ste) kite hebben, ze deze niet zomaar willen weggooien en het liefst iets tastbaars ervan willen hebben

~ze van fantastisch, sterk & watervast materiaal gemaakt zijn

~in de leukste kleuren en prints te verkrijgen zijn....

Veel leuke shoppers, beachbags, surfbags, zitzakken, kussens en strandstoelen van gerecycelde kites hebben de revue al gepasseerd, velen met een prachtig verhaal.

 

Het volgende project kwam doordat vrienden mij attendeerden op het mooie materiaal van "de Waard-tenten" en zo was dit kindje ook weer geboren....

Shoppers, (toilet)tassen, kussens...wat men maar wilt, gemaakt van dit prachtige stevige katoen in natuurlijke kleuren.

Zo krijgen oude kapotte "de Waard"-tenten ook nog een mooi 2de leven. 

 

In de conceptstores House of Grace te Vlissingen en InMiddels te Middelburg kon ik mijn recycle-producten aan de klant brengen en ben ik verder gaan kijken naar andere interessante items die ik erbij vond passen....

 

Het Cabanaz servies is dat zeker! De kreet "Recycle the style" is hier echt van toepassing.       

Het leuke praktische dagelijkse servies, van sterk keramiek, in handgeschilderde vrolijke retro kleuren en prints. Een echte blikvanger!

 

Verder ben ik mijn collectie gaan uitbreiden met leuke en bijzondere kaarten, verschillende Zeeuws Meisje producten, beenmode, kleding & accessoires, .....proberend om zo origineel mogelijk te blijven.

 

Uiteindelijk heb ik genoeg leuke, mooie en unieke items verzameld voor de verkoop om nu zelf een pandje te kunnen vullen en een eigen winkel te kunnen openen in de Kerkstraat te Vlissingen!

 

Hoe leuk kan het lopen!

 

Live life zeg ik altijd maar!!

(....en maak er wat leuks van)

 

Graag tot ziens@LONN-things

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb